Search
  • rs4264979

Efficiënte tips voor probleemoplossing voor Gmail-certificaatfout

Vanwege de recente toepassing van de SSL-beveiliging in Gmail, ontvangt u mogelijk een waarschuwingscode van de Gmail-certificaatfout terwijl u probeert de e-mail van derden in te voeren via de Gmail-applicatie. Als gevolg hiervan zal uw pc u op de hoogte stellen van de foutmelding "SSL-fout: kan het eerste beveiligingscertificaat niet inspecteren.


Het is belangrijk op te merken dat u zelfs een foutprotocol of de SSL-beveiligingswaarschuwing kunt ontvangen waarin staat dat het Gmail-beveiligingscertificaat is verlopen.Oorzaken achter de Gmail-certificaatfout


Als u een beheerder van een e-mailserver bent of als u toestemming hebt om toegang te krijgen tot de mailserver, kunt u het SSL-probleem eenvoudig oplossen. Bevestig daarom de foutmelding via de onderstaande stappen:


Over het algemeen is het Gmail SSL-probleem verantwoordelijk voor het ontbreken van een SSL-certificaat (publiekelijk vertrouwd) op de e-mailserver. Hier zijn enkele van de mogelijke redenen die de fout van het Gmail-beveiligingscertificaat op uw pc kunnen veroorzaken:


De Gmail-server heeft geen beveiligingscertificaat of heeft een zelf toegewezen certificaat (via POP3 SSL-poort). Hiervoor zijn twee redenen aan te wijzen:


  • De systeemserver heeft het certificaat niet als daarin openbaar vertrouwde SSL is geïnstalleerd. Als dat het geval is, installeer dan het juiste certificaat van een betrouwbare certificeringsinstantie. In dit geval raden we u echter aan deskundig advies in te winnen bij het kiezen van de geschikte.

  • De server heeft mogelijk zo'n publiek vertrouwd certificaat dat nog niet eerder op de POP3-socket is geïnstalleerd.

  • Op het e-mailportaal is het SSL-certificaat (publiek vertrouwd) geïnstalleerd op de POP3 SSL-socket. Er zijn echter enkele tussenliggende problemen met betrekking tot de Gmail-certificaatfout. Deze problemen kunnen verhinderen dat de Gmail-service toegang krijgt tot het rootcertificaat van Gmail SSL.


Hoe een Gmail-certificaatfout in een oogwenk op te lossen?


Methode I:


Als u een beheerder van een e-mailserver bent of als u toestemming hebt om toegang te krijgen tot de mailserver, kunt u er eenvoudig naar uitkijken om het probleem van uw systeem te verwijderen. Daarvoor kunt u een blik werpen op de effectieve stappen hieronder:


Onderzoek de certificaatketen van de e-mailserver met behulp van de juiste SSL-certificaattester. Voer vervolgens de domeinwaarde in om de certificaatketen voor de POP3 SSL-poort te verifiëren. Merk op dat de POP3 SSL standaard wordt geleverd met de poort: 995. Dus als u de poort niet wijzigt en de standaard SSL-poort gebruikt, zorg er dan voor dat deze overeenkomt met de poort die u heeft voor POP3 SSL.


Kijk nu of de certificaatketen verschijnt of niet. Als u nog steeds de melding van een Gmail-beveiligingscertificaatfout ontvangt, gaat u verder met de volgende stap.


Methode II:


Er zijn verschillende problemen die vaak kunnen voorkomen in de certificaatketen. Stel dat er een zelf-gelogde certificaatketen is, dan is het belangrijk om het SSL-certificaat (publiek vertrouwd) op de e-mailserver te installeren. Nogmaals, als op de server al het openbaar vertrouwde certificaat is geïnstalleerd, installeer dit dan meteen op de POP SSL-poort (standaard).


Soms kan er een corrupte of verbroken link in de certificaatketen zijn. Als dat zo is, betekent dit dat de server mogelijk een of meer tussenpersonen mist. Het zal Gmail ervan weerhouden uw e-mailservercertificaat goed te keuren, omdat het het rootcertificaat van de eindketen niet kan identificeren.


Het is het rootcertificaat dat de identiteit van uw Gmail SSL-certificaat valideert. Om alle problemen hiermee op te lossen, is het daarom noodzakelijk om het tussenliggende certificaat / certificaten op de mailserver te installeren.


Ontvang het ultieme Gmail-ondersteuningsnummer + 32-11948431 (gratis)


Als de SSL Certificate alert de versleutelde links voor online communicatie nog steeds verhindert, bel ons dan op onze Gmail Klantenservice Belgie. E-mail ons anders binnenkort door uw twijfels in details te delen. Ervaar daarom een ​​supersnelle levering aan onze kant zonder een gesprek.


Verwant bericht: HOE KAN IK DE VERZEND- OF ONTVANGSTFOUT VAN OUTLOOK OPLOSSEN?


We bieden ook een technische ondersteuning Gmail Helpdesk Nederland.49 views0 comments

Recent Posts

See All

Avast antivirus is een robuuste antivirus die uw apparaten beschermt tegen gevaarlijke virussen en malware. Dit beveiligingsapparaat is uitgebreid met slimme en fantastische functies en functies die d

Als er een probleem is met de netwerkverbinding tussen de Netflix-app en de gadgets, verschijnt code nw 1-19 op je telefoon. In dit artikel bespreken we hoe u Netflix-foutcode 1-19 op LG Smart TV's, S